Ας μετρήσουμε φίλους και....εχθρούς

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Η Διαιτησία των Μαχητικών Αθλημάτων διδάσκει την Ηθικότητα στα Σπορ

Οι Κανονισμοί των Μαχητικών Αθλημάτων ως εκπαιδευτικό υλικό για τη διαδσκαλία της Ηθικότητας στα Σπορ

         
Τα Μαχητικά σπορ διδάσκουν
Την εφαρμογή των Κανόνων των Μαχητικών Αθλημάτων ως εργαλείο διδασκαλίας και εμπέδωσης  του "Ευ Αγωνίζεσθαι" και της διαχείρισης των συγκρούσεων στον Αθλητισμό αλλά και στην σχολική και κοινωνική ζωή, ανέδειξε η παρουσίαση τους από το μέλος μας εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννη Μπαχά στους μαθητές της Ε' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

           
"Karate Kid"
Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται στο Σχολείο με θέμα "Σχολική Διαμεσολάβηση" στο οποίο συμμετέχει και το μέλος μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Νικόλαο Ράπτη και την κυρία Αναστασία Βοσνάκη. Σημαντική είναι η συμβολή στην επιτυχία του Προγράμματος του Διευθυντή του Σχολείου κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου τον οποίο και ευχαριστούμε για την έγκριση της ένταξης του σχετικού αθλητικού περιεχομένου στο Πρόγραμμα.

          Παρουσιάστηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο οι βασικότεροι κανόνες των Μαχητικών σπορ και η Ορολογία που χρησιμοποιείται ενώ έγινε και εκτεταμένη συζήτηση με τους μαθητές  την οποία συντόνισε ο κ. Ράπτης  για τη θετική επίδραση που έχει η πιστή τήρηση των Κανονισμών, όχι μόνο στην προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών αλλά και στη διαχείριση και αντιμετώπιση των κρίσεων στη ζωή της σχολικής κοινότητας. Οι μαθητές πάρακολούθησαν αποσπάσματα από αθλητικές εκπομπές αλλά και από διάσημες ταινίες με αθλητικό θέμα και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς την εφαρμογή των αξιών της δικαιοσύνης, της ισονομίας, της αποδοχής της ήττας και της συγχώρεσης. 
         
"Αγωγή στη Συγχώρεση", Α.Π.Θ.
Ο κ. Μπαχάς είναι μέλος της ομάδας εκπαιδευτικών του Προγράμματος "Αγωγή στη Συγχώρεση" που υλοποιείται στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο του Ουϊσκόνσιν-Μάντισον των Η.Π.Α. με συντονίστρια την καθηγήτρια κυρία Πέλη Γαλίτη. Η παρουσίαση και το
Η κα. Πέλη Γαλίτη
σχετικό υλικό είναι στη διάθεση των μελών μας για ανάλογη χρήση. Να σημειώσουμε πως σχετική παρουσίαση έγινε και στους φοιτητές του μαθήματος της Αθλητικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Ενημέρωσης του Α.Π.Θ. (διδάσκων ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Παναγιώτης Σπηλιώπουλος) και πάλι από το μέλος κ. Μπαχά.

      Διότι η Διαιτησία είναι Διαμεσολάβηση και σωστή Διαχείριση Κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου