Ας μετρήσουμε φίλους και....εχθρούς

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Μεσαιωνική Σπαθασκία: Νέα Πρόκληση για τον Σύνδεσμό μας

Νέα πρόκληση για τον Σύνδεσμο μας η Μεσαιωνική Σπαθασκία.
Ετοιμάζονται οι νέοι Εθνικοί Διαιτητές-Κριτές.     

Οι Εκπαιδευτές μας
           Με την είσοδο του 2020 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διαιτητών Κριτών Μαχητικών Αθλημάτων και Πολεμικών Τεχνών αντιμετώπισε μια νέα πρόκληση. Κλήθηκε να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τα εθνικά στελέχη του συναρπαστικού αθλήματος της Μεσαιωνικής Σπαθασκίας στα πλαίσια της διεθνούς διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2020 (14 και 15 Μαρτίου στον Πολυχώρο του Μύλου). Δεκαπέντε έμπειροι Διαιτητές από όλα τα μαχητικά αθλήματα (πυγμαχία, τζούντο,παγκράτιο κ.ά.) εκπαιδεύτηκαν σε ένα πολύωρο Σεμινάριο στην Ορολογία και τους Κανονισμούς της Μεσαιωνικής Σπαθασκίας στο οποίο δίδαξε ο Εκπαιδευτής κ. Γιάννης Κομπατσιάρης με τη βοήθεια των συνεργατών του. 
           Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο πετοσφαίρισης του σταδίου του "Απόλλωνα" Καλαμαριάς την Παρασκευή 24/1/2020 και περιλάμβανε επίδειξη του εξοπλισμού, ανάλυση της Ορολογίας και αναλυτική επεξήγηση των Κανονισμών. Οι Εκπαιδευτές παρουσίασαν με παραστατικό τρόπο τις επιτρεπτές ενέργειες και τις παραβάσεις καθώς και τον τρόπο καταγραφής των πόντων, ενώ οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις μονομαχίες με βάση τα όσα διδάχθηκαν.
             
Στο γυναστήριο του Α.Σ. Πέραν
            Οι νέοι απόφοιτοι που θα στελεχώσουν τις θέσεις των Διαιτητών, των Εποπτών και της Γραμματείας στη διεθνή διοργάνωση του Μαρτίου, είναι οι: Μαραντίδης Θεόδωρος, Μπαχάς Ιωάννης, Ματσαρίδης Απόστολος, Τσίρης Ιωάννης, Μπάνος Σπύρος, Σαλονικιός Δημήτρης, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Μπαλάκος Ιωάννης, Ορφανίδης Κώστας, Παχούμας Δημήτρης, Δημητρίου Μαρία  και Δεληπετρίδης Παύλος.
            Η εκπαίδευση των στελεχών του αθλήματος συνεχίζεται κάθε Σάββατο 15:00-17:00, στο γυμναστήριο του Α.Σ. "Πέραν" (περιοχή Χαριλάου) από τον Εκπαιδευτή κ. Νικόλαο Πλαστήρα. Με την βεβαιότητα πως η διεθνής διοργάνωση θα στεφθεί με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, οι Έλληνες Διαιτητές της Μεσαιωνικής Σπαθασκίας ετοιμάζονται με ζήλο και συνέπεια.
     
Με Διαιτητή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου